onsdag 13 november 2013

Hemlös katt

Skrollan var tydligen en hemlös katt och hade sprungit i portarna den senaste månaderna, enligt grannarna på gatan. Från håll kunde vi höra "Ååå där är den där jobbiga katten som jamar i trappuppgångarna hela tiden" Ett rosa halsband utan nummer och inte chipmärkt gjorde det svårt att ta reda på vem ägaren var. Kunde det vara så att ägaren inte ville ha henne kvar?
Hur som helst verkade det som att ingen ville veta av Skrollan som senare blev hennes tilltalsnamn och hon fick snabbt en plats i våra hjärtan.

För en vecka sedan fick  hon kattungar. En flicka och en pojke. Troligen är hon själv inte ens året gammal och fick redan bli mamma tidigt. Förlossningen gick bra trotts 5 timmar mellan kattungarna. Enligt veterinären borde Skrollan inte ha klarat av den stora tidskillanden mellan ungarna och hon borde inte levt idag. Med andra ord en stark tjej och en riktig överlevnare.

Här är hon lill-tjejen med bebisar i magen

Först gick hon under namnet Sigge innan vi tog reda på att hon faktiskt var en tjej *skäms*
Tiden går fort, snart är vi redan 1 vecka gamla och kan snart börja se och höra. Att krypa är inga svårigheter vi har redan rymt en gång. Dock inte så långt. Men lagom långt för att mamma skulle jama för att hämta förstärkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar